Flere virksomheder er nu hoppet med på LBS-bølgen (hvis man kan tale om en sådan). Jeg har længe talt godt for mulighederne i de mobile services (her og her) og det varmer at se løsninger poppe op i det danske land.
Den seneste, jeg er faldet over, er nedenstående fra Københavns Hovedbanegård + DSB. Jeg tjekker ind på Hovedbanen, som jeg så ofte gør som pendler og Foursquare-bruger. (1) i højre hjørne ses et “Special here” og ved tryk herpå oplyses, at jeg ikke har adgang (2) førend jeg tjekker ind. Når dette sker åbnes tilbuddet (3). (Det er dog synd, at jeg har adgang til servicen, uanset om jeg tjekker ind eller ej. SMS koden skulle nok ha været skjult, indtil jeg havde gjort mig fortjent til det. Men lad nu det ligge. Her er der point for forsøget).
Men hvad får DSB ud af det?
Der er sandsynligvis ingen udslag på bundlinjen i dette tilfælde. Og det er muligt at DSB ikke har integreret løsningen i en større strategi med konkrete målsætninger, men bare “prøver mediet af”. Og så alligevel: Der skabes noget awareness mht. produktet tog-internet. Derudover tillægger denne service ekstra, eksklusiv værdi til min rejse, som gør oplevelsen bedre for mig som kunde. Ikke tosset at tilbyde en relevant service på det rette tidspunkt (man står med mobilen i hånden og tjekker ind på Foursquare).
Jeg kipper således med hatten for dette lavpraktiske (ment på yderst positiv vis) tiltag. Mere af den slags tak!
Ja, ideen er ganske fornuftig, om end jeg nu har mit eget 3G internet med, i stedet for DSB’s delte. DSB’s har været for langsomt de gange jeg har prøvet.
Men når det så er sagt, så undre jeg mig over, at der pludseligt er en bruger med navnet “DSB Foursquare” som har valgt at ansøge mig på Foursquare. Det er måske lige at strække det bare en SMULE for langt. En ting er at de smider reklamer med når jeg checker ind, det er hvad jeg forventer, når jeg bruger Foursquare, men hvorfor vil de pludseligt være venner med mig, og se hvor jeg befinder mig? Hvad skal de med den oplysning?
De må hjertensgerne vide når jeg checker ind steder hvor de er repræssenteret, f.eks. deres stationer, eller lignende, men de skal ikke så meget som TÆNKE på at overvåge min færden.
Tak for kommentaren, Chano. Og jeg kan sagtens følge dig i din undren. Jeg tror nu ikke, det som sådan er et forsøg på at følge din færden. Det er sandsynligvis nok “bare” en quid pro quo effekt, som vi kender det fra Twitter, Facebook og lign. Her er det jo kotume, at “følge tilbage”.
Men man kan diskutere hvad formålet er og om det er en god idé. Det er jo åbenlyst, at man grundigt skal overveje konsekvenserne.
Mvh. Pahlke
[…] i den evige quest efter de stærke relationer og kundernes loyalitet. Vi har også fremhævet gode cases – endda danske, selvom disse var meget lavpraktiske og forsigtige. Alt sammen beskrevet i […]
[…] Potentialet er tilstede, tillader jeg mig at slå fast. Men hvem gør det så? Hvem benytter disse redskaber? Jeg har tidligere vovet pelsen og kritiseret dem, der gør det “forkert”. Dem jeg mener underminerer det store potentiale (læs posten “TDC og Telenor misbruger Foursquare“). Som kontrast til disse lussinger (konstruktive naturligvis), vil jeg i denne omgang i stedet uddele roser – som det i øvrigt tidligere er sket til DSB for et modigt forsøg (læs her). […]