Jeg tror, vi alle kender mailadressen øverst i nyhedsmailen, hvor der står “no-reply@” – det har i al den tid, jeg har arbejdet med online relationsmarkedsføring underet mig, at sådanne adresser har været godkendt fra marketing/kommunikations afdelingen.
Set ud fra den 1:1-konvention, så er det da SÅ ekstremt dårligt signal at sende sine kunder – for ikke at sige selvmodsigende. Et rigtig godt eks. på dette var en mail, jeg modtog for et par dage siden. Her skrev givne virksomhed:
Hej Martin, Tak fordi, du har skrevet dig op til at … Vi ser frem til at kunne sende dig relevante informationer om ….
Da jeg så, hvad der stod i reply-adressen, stod der no-reply@ – jeg må sige, at det er en filosofi, som jeg ikke forstår – denne no-reply tendens. Man foregiver at ville i dialog med mig, kunden. Og i visse tilfælde på baggrund af forkselloge behavioral targeting eller spørgeskemasvar, sender man sine kunder informationer, tilbud ect. Men man garderer sig mod, at kunderne kan komme i kontakt med dem, virksomheden igen.
Og man er måske så avanceret, så man kører re-targeting kampagner, for at få opmærksomheden om givne produkt skudt afsted en ekstragang – men når man så kommunikere via reply adresser, der hedder “no-reply@”, så vil jeg mene, at man ikke har forstået særlig meget af den oplevelse som dialogen skal skabe eller foregiver.
De mails, som ryger afsted til forbrugeren/modtageren, er vel netop for at starte dialogen, og prøve at præge den givne person videre i salgstragten (for at bruge en gammel model). Vi er jo vant til, at vi kan kommentere på artikler på nettet, kommentere på Trustpilot, på Facebook, sågar via vores tjekins via Places eller foursquare etc.
Vi er omgivet af de sociale mediers paradigme – hvorfor er der så så få virksomheder, som gider at tage sig den ulejlighed og høre på, hvad det er, de kære kunder respondere med og på. Virksomheden har jo selv startet dialogen, med at sende denne bekræftende mail.
Jeg har nogen gange prøvet at skrive til disse no-reply@adresser, for at se, om der overhovedet er nogen, som ser disse mails. De fleste tilfælde er der ikke – men i andre tilfælde, er der en der svarer, med henvisningen til en standart kontaktformular, hvor jeg skal krydse præ-definerede felter ud, om hvad det er, jeg vil tale med den pågældende virksomhed om.
Den opmærksomme læser, vil sikkert stille sig selv det spørgsmål, er e-mail marketing overhovedet en dialog, når vi ikke kan skrive tilbage til dem, som skriver til os. Det svarer lidt til, at vi om morgenen mødes ved kaffemaskinen, men kun nogen af os, kan svare på det, der bliver sagt. Samtalen går hurtigt i stå, og folk vil hurtigt forsvinde ud og væk.
Jeg syntes det er ærgerligt – men må bare konkludere, at der er alt for mange virksomheder, der har dialog for øje, men eksekverer ud fra en monologstrategi. Der må gå mange penge og megen loyalitet tabt i den lille reply-adresse.
Kan godt forstå din pointe… Men nogle gange er det en umulig opgave ikke at have den. Vi sender nogle gange et nyhedsbrev ud til hele verden, hvor vi får flere hundrede “out of office” mails tilbage på mange forskellige sprog. Det er faktisk en umulig opgave, da vi ikke kan se, hvad folk skriver.
Der skal så være andre måder man kan skrive tilbage på… Enig
no-reply er også en tech term der har overlevet længe.
Den kunne måske erstattes sådan her:
please_reply_to_this_mail_instead____INFO_at_KONSTELLATION_dot_dk____Thank_you___@konstellation.dk
eller noget…
Hej Thomas.
Tak for kommentaren – du ret, det er en tec-term, og der skal selvfølgelig også være en mulighed til at styre softbounce – men stadig væk, det er jo en dialog man har sat igang. Den kan man ikke stoppe med et No-reply.
Vi er enige:-)
Håber det går godt ovre, hos jer!
Hej Martin,
Jeg er fuldstændig enig i din pointe. Jeg tror bare, der er rigtig mange, der har sat systemet op med en standard afsender, og så er det den, der bliver brugt, uanset hvad der bliver sendt ud. Det er der man skal gøre det en lille smule mere intelligent – vælg den rigtige afsender til det enkelte budskab.
Når du indbyder til dialog så gå all in, ellers virker det utroværdigt. Det er faktisk forholdsvist let at sætte regler op i din email klient, så du får sorteret bounces mv. fra. Og giver dig mulighed for, at vende tilbage, hvis der er behov for det.
Martin, hold dig munter og kig snart forbi til en frokost – vi er begyndt at sidde ude 🙂
Hej Henrik – super kommentar – tak for det, det er jo altid dejligt, at det man skriver giver mening:-) Du kan jo om nogen skrive under på, at det er nemt at håndtere, du sidder jo med et hver dag.
Tak for invitationen – lad os finde en dag for en frokost.
Vi snakkes:-)
Aw, this was a very good post. Finding the time and actual
effort to create a great article… but what can I say… I procrastinate a lot and don’t manage
to get nearly anything done.