Det senmoderne, unge sangtalent – du kan lide ham eller ej –Justin Bieber har nu over 10 Millioner Followers på Twitter. Siden 28 Februar, hvor jeg skrev om ham sidst her på bloggen, har han fået over 3 millioner flere followers – det er lidt under en million tilkomne Belibers om mdr. til hans Twitter konto.
Det er i sig selv flot nok, men hvad der er endnu mere interessant er, at han bliver ved med at ligge millioner af followers foran personligheder på den globale Twitters-sfærer. Men hvordan ser det egentlig ud, hvis man skal se lidt på de pers., som benytter sig af Twitter herhjemme, og ude i verden.
Hvis man skal lave en opgørelse over nogle af de mest indflydelsesrige personer i USA, der bruger Twitter, og se på hvor mange Followers de har ift dem her hjemme, så ser det sådan her ud:
Politikerne:
– Præsident Barack Obama – måske verdens mest magtfulde mand, har: 8,4 millioner – den 31. maj 2009, havde Obama 640.000
– Sarah Palin dronnigen af The Party bevægelsen, har: 540.000 followers
– Arnold Schwarzenegger – eller the Governator – har kun 2 millioner followers
De er tilsammenliging tre personligheder, som rager enormt op i landskabet, når de Twitter; eller i det hele taget bare ytrer sig. Men det sjove er, at en kvinde som Palin, som ikke kun er tidl. governør og stifter af The Tee party movement, også er blevet reality stjerne og forfatter, er,. at hun “kun” har 540.000 followers forekommer mig lidt chokerende. For hun har jo, en masse at sige (om man er enig med hende eller ej).
Men igen, man kan jo godt lytte med uden at Follow-hende via Twitter. Men igen, hendes dagsorden er mere rabiat end eks. Schwarzeneggers og Obamas. Schwarzeneggers abelere via sin Twitter konto til mange af de grønne pers., som Californien er fyldt med, så som en green movement kandidat eller lobbyist, så er det nok mere tænkeligt, at det han, Schwarzeneggers, ytrer sig via Twitter er mere relevant, end realitystjernen Pailins udsagn.
I Danmark ser det helt anderledes ud – og selvfølgelig gør det det – her har politikere som Margrethe Vestager (Radikale Venstre) 4200 followers. Hun er, hvis du spørger mig, dén absolutte bedste sociale mediebegavelse her hjemme, når vi taler om danske politikeres bruger af Twitter. Hun debatterer, hun svarer dem der skriver til hende, og hun skriver fra Folketingssalen, om hvad der sker – og så twitter hun lidt om sin hverdag, tager billeder af de små og store ting, der sker omkring hende.
De kendte – her hjemme og over there:
Ser vi på den lidt mere kulørte del af de kendte mennesker, som ytrer sig, så er der blandt andet:
– Charlie Sheen, som med sit Charlies Korner, dagligt hvor den uredigerede berømthed har sit talerør. Sheen har 4 millioner followers.
– Justin Bieber, kongen over de HELT unge piger. Han rundede forleden 10 millioner followers. En helt abnorm hurtigt voksende skare af followers.
Han er dog ikke den største på Twitter, han er nemlig blevet overhalet af Lady Gaga, der med 10.6 millioner followers overgår den unge mand. Det interessante er, at de ret nørdede medie, Twitter, stadig her hjemme meget appellerer til en MEGET lille skarer af mennesker, jeg mener, at analyser siger, at der ret beset KUN er 20.000 aktive twitter folk (men over 180.000 Twitter konti) i DK. Så det at Margrethe Vestager har 4.200 er ret så flot. Og hun formår at bruge det aktivt.
Skal man tage blikket her hjem, og se på de personligheder, som ikke har noget med politik at gøre, så er der bla. folk som:
– Dorte Toft (og her er Absolut INGEN sammen ligning med de to ovenstående), er godt med. Hun har 3.337 og er en yderst aktiv spiller på den sociale medie scene. Her poster hun dagligt links til egene og andres artikler, stiller spøgrsmålog debatere om de ting som interessere hende. Hun er yderst interessant at følge.
– Martin Thorborg – den tidl. Jubii stifter, har over 6.000 followers, sit eget Talkshow (på nettet), hvor han taler om løst og fast inden for iværksætteri m.m.
MEN én ting, syntes jeg de alle sammen mangler, og det er at følge flere pers. I min optik skal man helst følge – næsten – lige så mange, som følger en selv. For det her handler om dialog og genne,sigtighed. Det er IKKE som på facebook, hvor at dine beskeder og kommunikation ikke kan ses af andre, hvis ikke I begge er enige om at følge hinanden.
Hvordan opnår man succes på Twitter?
Jeg bliver tit spurgt om dette, når jeg i mit daglige virke, som kommunikationskonsulent, skal tale sociale medie strategier med mine kunder (og dem der er de potentielle af slagsen).
Der er tre ting, som man skal, hvis man vil have dialogen skubbet i gang:
- Interesser dig i de emner, som folk taler om – og Lyt
- Engager dig i samtalerne og stil spørgsmål – folk elsker at svare på de ting, som de deler på Twitter
- Responder og tilpas dig den diskurs, som er på Twitter (den er Høflig, Kort, Præcis og engageret)
Der findes mange andre måder, men denne syntes jeg er “enkel” (i hvert fald at forklare), når man skal begynde at tænke i relevans og dialog i et socialt medie som Twitter. Og man skal have tålmodighed, når man går igang. For det tager tid, og det tager tid for folk at opdage hvem du er, hvad du Twitter om og hvad du deler. Kommunikartionen med andre skal drives.
Så kom ind i kampen, og begynd at følg, dem der følger dig, kvidder med dem:-)
Gir dig fuldstændig ret;
Det er IKKE kun et spørgsmål om at have mange følgere;
envejskommunikation styrker IKKE dit brand!
Engagement er KONGE 😉
Dog gir jeg dig ikke helt ret i at folk bare skal gå igang med at “kvidre” !!
For det er faktisk (i min optik) grunden til at Danmark stadig er håbløst bagud, hvad Twitter-marketing angår;
de bruger det som et nyt slags “SMS/Chat-værktøj” – dvs. mange kører private diskussioner imellem 2 eller flere, som ikke gir mening for udenforstående, men blot giver støj 😦
“Kvidr” med mening og engagement – RT (del) Tweets du finder interessant, så vi andre kan lære dig/dine interesser at kende – og hvis folk at du følger dem.
Efter devisen;
Find, Forstå og Følg mig!
(efter bogen af Penny Power; Know Me – Like Me – Follow Me)
Først da vil du kunne blive anerkendt som en kompetence (Thought Leader) på dit felt – og folk går fra at være:
Fremmed -> Ven -> Kunde 😉
Hej Tina. Tak for din rigtig fine og grundige kommentar. Er fuldstændig enig med dig, i det ele du skiver.
Jeg har ikke været klar nok i min mening med at kvidre, for NEJ, det skal ikke være som en chat mellem to mennesker ud fra skoløb eller parforhold.
Det skal være relevant. Men, men, men vil stadig mene, at der godt – i ny og næ – kan være tweets af mere pers. karakter – det kommer helt an på, hvordan man tilgår ens pers. Branding, vil jeg mene.
Igen – tak for kommentaren.
@Martin: De personer du nævner i din artikel bruger, som jeg ser det, Twitter til at brande sig selv med. Det er der selvfølgelig ikke noget i vejen med.
Men hvad kan den helt almindelige dansker, med to børn, hus, have og stationcar, få ud af at bruge Twitter? Han eller hun har jo ikke samme behov for eksponering og branding.
@Tina: Det kunne være fedt hvis du også kunne komme med dit syn.
Hej Lars.
Det er korrekt, at alle dem, som jeg nævner er kendte mennesker, som bruger det til self-branding.
Det er jo sådan, så Twitter ikke er noget chat-værktøj, hvorfor der nok er mange, som har svært ved at se, hvad de skal bruge det til som privat personer. Og for megen snak om havearbejde, nu har jeg bagt etc., hører nok mere Facebook til.
Jeg vil dog mene, at man som “almindelig” dansker kan bruge Twitter til at udvide sit netværk, læse/involvere sig i debatter inden for bestemte interesseområder, som givne pers. finder interessant.
Og så kunne man jo se det som en vej ind til politikerne og de kendte. De fleste af dem svarer på de tweets, som man skriver til dem – gør de ikke det, så har de misforstået, hvad Twitter går ud på.
Jeg kender mange på Twitter, som er almindelige mennesker, og som bruger det til at stille spørgsmål til faglige ting, følge med i debatter, kommentere på emner m.m.
Det er ikke ensbetydende med, at (bare) fordi man ikke er kendt, så kan man ikke bruge twitter.
Man læser jo også på blogs uden af deltage i debatterne, læser nyheder m.m. og derfor har de fora jo deres berettigelse for læmand alligevel:-)
Håber det var svar på dit spørgsmål – og tak fordi du kommenterede
[…] Mere om succes på Twitter […]