Vil du linke op med Kim Diya via LinkedIn? (This blogpost is also translated into English)
Kim Diya er en fiktiv person, men hun kunne lige så godt være en virkelig figur – hun er fra Filippinerne og “arbejder” i dag i Singapore, som prostitueret – en kvinde, som 1000 vis af andre, der er blevet uskyldigt offer for traffiking! En debat, som i vestlige lande blusser op fra tid til anden – lige så i Asien, hvor 250.000 kvinder årligt handles – på verdensplan er det 25 millioner mennesker.
Kampagnen er udviklet af Humanitarian Organization for Migration Economics (HOME).
She’s telling the story of her career on Linkedin. Her story represents the voices of many. It is the reality of how everyday people can be tricked into prostitution. Connect with Kim and show your support for these women.
Kampagnen er udviklet, som en LinkedIn kampagne – og må sige, at det er snedigt set. For LinkedIn er et netværk, der er domineret af mænd og et netværk, der ikke er blevet indtaget af kampagner som man ser det med Facebook, der næsten er fyldt med flere brand updates end egentlige interessante statusopdateringer. Jeg har i hvert fald ikke set kampagner lignende denne – det er også et alvorligt budskab, men jeg tror det virker.
Kim Diyas LinkedIn profil er sat godt op.
Yderst kort og præcist bliver hendes skæbne formidlet på bedste business vis. Som vi andre beskriver vores karriere forløb, uddannelser og ønsker og drømme – dog i en mere æstetiseret og forretningsmæssig linko, bliver hendes forfærtelig skæbne klasket op i vores ansigter. Og der bliver brugt alle virkemidler for at budskabet igennem – logoet fx, har en klar reference til startscenen fra MAD MEN. Men konnoterer samtidig en falden kvinde.
Sitet er, som de fleste kampagne sites fra NGO’ere i disse år – super flot og intuitivt opbygget! Her er videoer, der beskriver disse piger/kvinders frygtelig liv og skæbne. Kvinder, som bliver vestlige mænds perverterede legetøj, som på bedste grænseoverskridende måde, skal lægge krop til de aggressioner, som et hårdt hjerte ikke kan komme af med på anden vis.
Connect with Kim from TrickedIn on Vimeo.
Det at gå LinkedIn-vejen for at skabe opmærksomhed, må jeg sige er helt igennem genialt. Det rammer LinkedIn fordi, det er et medie (som alle sociale medier), der ikke kender statsmæssige grænser. Og så rammer LinkedIn som medie flest mænd – populationen på LinedIn er mænd. Så det er et interessant træk at bruge netop dette vindue. Men Kim har kun 91 linkups – nr. 92 bliver mig.
Men er usikker på, om folk har modet til at linke op med sådan en karakter. For tænk nu, hvis ens netværk misforstod en – ja, hva’ så! Så har vi da skabt noget debat! Og det er dét, der er hele formålet med denne kampagne. Det er en debat og en uskik, som vi ikke må glemme i vores travle hverdag, hvor LinkedIn conncetions bliver tilføjet i stadig stigende hastighed,
Har du linket op med Kim – Kims LinkedIn profil?
NB: Og så lige en heads up til Caroline Asmussen (aka @Miss_Morell på twitter), som gjorde mig opmærksom på denne kampagne.
Meget vigtig debat og veludført og tankevækkende kampagne. Jeg har connectet med Kim og samtidig delt kampagnesitet med mit netværk. Dermed håber jeg at undgå misforståelser. Tak for at gøre mig opmærksom på kampagnen!
Hej Morten.
Super! Det er nemlig en vigtig debat! Er også vildt imponeret over den kreative eksekvering via LinkedIn! Jeg har talt med folkene bag kampagnen, de eksekvere den først rigtig i storskala sidst i denne uge (30).
Tak for kommenatren!
[…] Comments « Vil du være på LinkedIn med et traffiking-offer? […]