Der er så meget snak om hvad ROI´en er på sociale medie-kampagner er. Om man kan måle det, hvordan man gør og hvordan det kan ses på bundlinjen.
Jeg bliver altid spurgt om dette, når jeg holder foredrag, eller bliver kontaktet af virksomheder, der overvejer at tilgå et af de mange 1000 sociale medier, som findes.
Hvordan får man den sociale kapital til at udfolde sig, som er indlejret i et “Like” på Facebook? Nedenstående video giver et godt svar på, hvordan én af de målbare parametre kan ses, og hvordan SEO også spiller ind på din succes i dine sociale medier.
Nedenstående er en rigtig god forklaring på, hvordan din sociale medie IQ bliver transformeret til en solid og engageret WOM via Bing, Google etc.
Så ikke nok med, at du skal tænke over din SEO; når du tilgår nettet, du skal også i langt højere grad begynde at tænke over hvordan jeres Facebook “Likes” bliver styret og delt. Det interessante ved måden som social search er sat til at være, er med Facebook Places og Foursquare – så de tjeckins og kommentarer, der er tilknyttet også vil blive taget med. Så arbejder man med SEO og sociale medier, så er relevans begrebet ift. Google et endnu mere vigtgt parameter, at forstå og arbejde ud fra, når virksomheden, skal på de sociale medier.
Man ved, at de “reklamer” som kommer via WOM er de mest kraftfulde, og er dem, som man lytter efter. Med social search bliver dette endnu stærkere. Forleden holdt jeg foredrag for en gruppe erhvervsfolk i Nordsjælland – en af de spørgsmål til brugen af sociale medier og den frygt, der er omkring brugen af sociale sites som Facebook, hvor folk skriver til og om virksomheden. Folk taler om din virksomhed, det har de altid gjort – men forskellen på i dag og for 8 år siden, er, at nu bliver de indekseret og rangseret bla. efter relevans.
Der er ingen tvivl om, at denne debat nu bliver entensiveret, for de knap så heldige udtalelser om ens virksomhed bliver nu indekseret og smidt ud i Google – og har man en fan page med mange 1000 medlemmer, ja, så indeksere Google eller Bing siden som yderst relevant.
Social circle builds a bridge between users’ Google accounts and their Google profiles to surface users’ content in its results page. This circle includes users of social services Google users have listed in their Google profile, including Gmail, Twitter, Quora, Google Buzz, Facebook and Picasa. Kilde – eWeek d.22. Maj
Ifølge nyhedssitet eWeek.com, så udtalte Google sig igår om, at deres social search vil blive rullet ud over Google i 19 forskellige sprog i denne mdr. Så er man Google Circle, Gmail eller Google Buzz, så vil der blive brugbare data at opbygge sin SEO omkring.
Så ikke nok med, at os der arbejder med dette til dagligt, syntes at denne social search er et stort skridt i den rigtig retning, men så bliver “krigen” mellem Facebook, Google og Microsoft med deres søgemaskine Bing, blive optrappet (Facebook bruger Microsoft teknologi, til deres søgefunktion).
Utrolig spændende udvikling og jeg ser både store udfordringer og store muligheder for webshops inden for social search.
mange webshops skal virkelig ind ændre på deres tilgang til online marketing og der ligger ekstremt mange timer i udarbejdelse af unikt indhold, der i større giver kunder og brugere incitament til at dele og klikke ‘synes godt om’ i stedet for de i dag ofte kedelige og monotome webshops.
Vides der noget om hvornår Bing integrere det sociale element ud eller om det allerede kører?
Hej Nikolaj.
Tak for kommentaren. Der er ingentvivl om, at det vil være en stor fordel for web-shops, restauranter etc., ift. social search.
Bing er jo en del af Facebook, idet det er den søgemaskine som Facebook har integreret i sig. Så det er allerede ude, og er lanceret.
Håber det var svar på dit spørgsmål:-)
Hilsner Martin
[…] markedet for socaile medier. Og ikke kun Facebook vil nyde godt af dette, Microsofts søgemaskine Bing, vil også her have en enorm dominans på søgemaskine markedet, de vil kunne begynde at kæmpe seriøst mod Google og deres negative kamp mod social search og den […]
Helt enig med Nikolaj i at de fleste webshops er kedlige og monotome. Jvf. de fleste webshops må vide en del om deres niche/produkter, så er det svært at forstå at de ikke gøre mere ud af at have en spændende blog el.lign.
Det samme gælder mange webshops aktiviteter på Facebook, der ofte også er noget nær en skandale.
Jeg har lige lavet en top 20 over de største vinhandlere på Facebook og i den forbindelse fandt jeg fx. flere shops der end ikke linkede fra shoppen til deres Facebook profil.
Hvordan kan de så forvente nogensinde at få nogen besøgende på deres Facebook profil?