Facebook lancerede i sidste uge Iphone-app opdatering 3.4. Det nye i denne version er rettet mod den lokations baserede service (LBS) Places (Derudover er andre features forbedret). Udover standardfunktionen, at tjekke ind i den fysiske verden i real time via din smartphone, er følgende tilføjet i den nye version:
– Map view
– Tjek ind på Facebook Events
Opdateringen er et led i Facebooks store fokus på de mobile tjenester i en social netværks kontekst. Ikke så underligt da mobilen længe – som vi ofte har berettet om her på Adpara – er fremstormende og gradvist (men hastigt) åbner for helt nye muligheder for (for)brugere og fremadsynede marketingfolk.
Som bevis på denne LBS kurs kunne Mashable i sidste uge berette om, hvad Facebook ellers går og pønser på – eller i det mindste håber på: Her kan nævnes:
– Mobile to Facebook: Gode tilbud fra virksomhed til kunde on the fly, som deles med Facebookvennerne
– Facebook Deals: Funktionen, som formidler anbefalinger og giver grupperabat, blev lanceret i november. Men nu skulle den efter sigende blomster.
– Mobil-løs tjek ind. Den paradoksale tendens giver mulighed for fx at benytte et armbånd som tjek ind i stedet for mobilen. Det er det samme koncept, som blandt andre Coca-Cola har brugt til mobilløse “likes”. Dog er løsningen ikke tænkt som en erstatning for mobilen men som et event-redskab eller til brug i tilfælde af ikke-tilegnede mobil lokationer såsom skiture.
Læs hele artiklen på Mashable her.
Personligt har Places ikke fanget mig – jeg har ikke set lyset. Facebooks eventyr i LBS er helt naturligt træk. Men brugssituationen er altså ikke så naturlig for undertegnede. Jeg deler gerne mine oplevelser med andre og er bestemt LBS nørd – indrømmet. Men mine Facebook venner deler jeg altså ikke denne salgs med. Men skyldes det vane? Er det fordi jeg er sovset ind i Foursquare?
Hvad med dig? Er du Foursquare trofast eller Facebook Places explorer? Eller måske dem begge? Svar venligst herunder. Tak!
Jeg bruger ikke places, da jeg synets, det bliver alt for personligt at dele med ALLE mine “venner” på FB, hvor jeg er, hvad jeg kan lide at spise, eller om jeg har købt jeans i Magasin eller Illum.
Jeg bruger foursquare dels fordi det var det første jeg signede op til, og dels fordi jeg selv kan bestemme hvem og hvordan jeg poster informationer, om det er twitter, fb, LinkedIn etc.
Hvad siger I andre?
Jeg bruger Foursquare, fordi jeg ikke er interesseret i at koble den funktion til Facebook – jeg opfatter det selv som spam på Facebook, hvis der hele tiden anvendes FB places.
Desuden synes jeg, at konceptet om Foursquare er sjovt – jeg får da konkurreret lidt med mine venner 😉 – og så kan jeg godt lide de funktioner, som der er på Foursquare, fx “explore” funktionen.
Jeg synes altså, at Foursquare både er sjovere og mere funktionelt end Facebook Places, men er dog ikke så glad for termen “Foursquare trofast” 😉 Ville nok foretrække Foursquare tilhænger/addicted eller lign.
Go´pointe, Mette. Med at 4sq ikke er sjovere eller bedre, men at det tangere spam, når folk vælter deres tjeckins ind i strømmen flere gange dagligt. For jeg ved godt, hvor de arbejder, og jeg ved godt, hvor de bor – så vil tilslutte mig dit argument, at det ikke passer ind i mit kram:-)
Tak for kommentarer! @Mette jeg er helt enig. Det er også spam for mig. Desuden mangler Places konkurrence delen – men mon ikke det kommer;-). Jeg tror, som @Martin, at 4sq er min favorit, da der kan deles på kryds og tværs – der hvor det giver mening. Ikke bare i en “tilfældig” strøm. Så ryger relevansen…
Tilhænger eller afhængig er i øvrigt helt OK med mig:-)
Go´morgen.
I forlængelse af din blogpost, Carsten (@Pahlke), så har Places på Facebook for 5 timer siden, lige offentligt gjort følgende:
“Facebook Places
You can now “Like” Facebook Places when you check-in to a location via Facebook for iPhone. To use this feature, be sure to update your app to the latest version of the app: http://itunes.apple.com/us/app/facebook/id284882215?mt=8 ”
Go´morgen – og ha´lige en go´dag dér!
[…] samtidig godt se, den værdi, der er indlejret i den dialog og videndeling, som finder sted via Facebook, Youtube, Twitter, LinkedIn eller på blogs […]