StockTwits.com er et site, hvor Amerikanske investorere og aktiehandlere kan dele informationer, kommentere på markedetsudvikling som rigtige microbloggere o.l.
(Børsen skrive i dag i artiklen: Investorer genopliver skrig og skrål med Twitter)
Et enormt spændende fænomen, som virkelog udnytter Twitters muligheder fuldt ud. Men mulighederne kan pludselog også skabe potentielle fejlslutninger, der kan have fatale konsekvenser ikke kun forvirksomheder, men også for nationer, hvis der sker det samme som da Svineinfluenza-pandemien var på sit højeste.
Her var Twitter det medie, uden sammenligning, der skabte flest fejlagtige konklusioner omrking virussets udbredelse, dets fare samt smitte fare.
Men snakken om aktiernes udvikling foregår jo alligevel på gulvet på NYSE (New York Stock Exchange) – men med alle de hjemme dealere, som i dag findes, kunne jeg godt se en lille fare ved, at informationerne, de personlige holdninger m.m. let vil kunne påvirke et meget følsomt aktiemarked verden over. Så en sproglig, negativ pandemi, kan denne applikation meget vel være med til at kunne skabe.
For hvad sker der, når CEO´s for store virksomheder begynder at blande sig i debatten om kursernes op og nedtur?
Man kunne i hvert fald godt forestille sig en situation hvor sociale medier som Twitter ville kunne påvirke investorer i en beslutningsproces.
F.eks. kunne højt respekterede herrer indenfor finansverdenen på rekordtid nå ud til rigtig mange investorer, som på baggrund af dette, over tid, vil handle mere eller mindre rationelt.
Man kunne også forestille sig at man på et forum vil kunne opnå konsensus omkring f.eks. værdien af et rygte, uden at dette bunder i reele tal eller udtalelser. (Det at investorer ikke altid agerer rationelt er et velkendt fænomen; dette er selve hjørnestenen i teorien omkring ’Behavioural finance’, og bl.a. IT-boblen i starten af dette århundrede et glimrende eksempel på. )
Dette stiller store krav til en velfunderet kommunikationsstrategi fra virksomhedernes side, da det i fremtiden måske ikke kun er salget der bliver påvirket, men også aktiekursen.
Hej Elisabeth,
Du har helt ret i din pointe om ’Behavioural finance’, det er nemlig også det, jeg tænker på, når jeg skriver afskutningsvis: “For hvad sker der, når CEO´s for store virksomheder begynder at blande sig i debatten om kursernes op og nedtur?”
Der er ingen tvivl om, at det vil kunne være med til at præge et finansieltmarked i en negativ retning, hvis der opstrå dét, der inden for medierne hedder et “rundhyl”.
Men uanset hvad, så er dialogen/kommunikationen ude af vores hænder, den kan ikke styres, det skal den heller ikke, men den kan kun korregeres via dialog.
Tak for kommentaren, og god weekend.